WIM STEINS

Wim Steins woont en werkt in Kerkrade Nederland. Met zware bronzen stieren en paardentorso's die vederlicht schijnen te dansen op sierlijke sokkels brengt wim steins zijn toeschouwer in vervoering, evenals met zijn menselijke torso's.

 

Het werk van Steins verwijst vaak naar de moderne beeldhouwkunst waarin menselijke waarden in vorm en beweging de discussie aanwakkeren, zoals het werk van Rodin. De tegenstelling statisch -dynamisch en abstract- figuratief integreren hem nog steeds.

Maar voornamelijk de monumentaliteit en de dynamiek zijn de scharnieren waarrond zijn creatieve werklust blijft draaien. Ook de humor in zijn werk kan door de aandachtige toeschouwer ontdekt worden.

 

In 2005 verwierf Steins met zijn beeld L'Incontro ( de ontmoeting )  landelijke bekendheid. Een beeld dat voor de stichting MS Research is gemaakt en op het Centraal station van Utrecht door Prinses Annette en de burgemeester van Utrecht is onthuld.

In de BRD staan verschillende beelden in het Europa Park te Rust, waar in 2012 een grote fontein bij het Bell Rock hotel door Roger More werd onthuld. Verder staat zijn werk in diverse Europeesche steden, waaronder Nurnberg, Giessen, mallorca, marbella, Freiburg.

 

© 2015 Art Nieuws