MANOU KAMPERMAN

Van impressionistisch geschilderde landschappen en een synthese van impressionisme met expressionistische elementen, ging haar werk al snel in de richting van het abstract-expressionisme waaronder action-painting. Hiermee kan zij zich het meest vereenzelvigen. Ter afwisseling schildert zij ook figuratief waarin zij menselijke emoties en relaties ook wel op een cartoonachtige manier uitbeeldt. In haar huidige werk vloeien zelfreflectie, inventiviteit en uitdrukkingskracht dan ook op harmonische wijze samen. 


De titels die ze haar werk geeft kunnen de toeschouwer reeds in een bepaalde richting sturen, maar belangrijker vindt zij uw eigen interpretatie en persoonlijke beleving van het werk. Manou werkt met acryl-, olieverf of gemengde technieken.


Manou is geboren in Amsterdam en een gedeelte van haar jeugd bracht zij door in de USA. Momenteel woont zij tijdelijk in Roermond. Eind jaren tachtig volgde zij de opleiding klassiek ballet en moderne dans. Van 1989 - 1999 leidde zij haar eigen balletschool en was zij als docente verbonden aan diverse centra voor kunstzinnige vorming. Van 1999 - 2000 studeerde zij aan de universiteit wo cultuurwetenschappen en daarna van 2000 - 2005 wo psychologie. Van 2008 - 2012 volgde zij de BJR Art Academy.


Schilderijen van Manou zijn opgenomen in diverse privé-, en bedrijfscollecties. Zij is lid NABK-PRO (Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars en Beroepskunstenaars).

 

© 2015 Art Nieuws

Together

70 x 90 cm acrylic on canvas