JAARLIJKSE KUNSTBEURZEN

Onderstaand is een overzicht opgenomen van jaarlijks terugkerende kunstbeurzen.

 

Voor een actueel overzicht van de komende kunstactiviteiten waaronder kunstbeurzen ga naar de KUNSTAGENDA!

Unfair Amsterdam

Zuiveringshal op het Westergasterrein in Amsterdam.

Unfair Amsterdam is een vernieuwende kunstbeurs en presenteert een uniek overzicht van de meest actuele ontwikkelingen in de cultuursector. We tonen solo-presentaties van meer dan 40 kunstenaars die niet langer dan 10 jaar zijn afgestudeerd, en bieden een uitgebreid randprogramma met lezingen, radio-uitzendingen, performances en veel meer.

 

Ontdek nieuw werk van een opkomende generatie kunstenaars, kom direct met de maker in contact en krijg een bijzonder overzicht van de beste makers van vandaag en morgen!

Realisme

Passenger Terminal Amsterdam

Realisme: de beurs voor figuratieve en realistische kunstIn de Passenger Terminal Amsterdam wordt voor de twaalfde keer de kunstbeurs REALISME gehouden, de kunstbeurs die gewijd is aan de hedendaagse figuratieve kunst. Gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars. Er is werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten en ook van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft. Kijk bij deelnemers om te zien wie er dit jaar allemaal bij zijn.

 

Er zijn diverse activiteiten tijdens de beurs, zoals een mooie extra tentoonstelling en Artist Talks. Hier leest u er meer over.De beurs vindt plaats in de hal van de Passenger Terminal Amsterdam, gelegen aan de IJ boulevard, waar zomers de grote cruiseliners aanmeren en waar 's winters culturele evenementen plaatsvinden.

Rotterdam Contemporary

Rotterdam

Stichting Field of Dreams organiseert voor de vijfde keer de Rotterdam Contemporary Art Fair. De beurs vindt weer plaats tijdens de Rotterdam Art Week van 10 tot en met 14 februari 2016 in de Cruise Terminal Rotterdam. 

 

De kunstbeurs vond afgelopen jaar voor het eerst plaats onder een nieuwe naam: Rotterdam Contemporary Art Fair (RC Art Fair). De wens om rauw en ruw te zijn bestaat niet langer, de naam RAW past ons daarom niet meer. Vanaf nu is Rotterdam Contemporary onze vaste naam en de Cruise Terminal onze vaste locatie.

Art Rotterdam

Van Nellefabriek, Rotterdam

De 16e editie van Art Rotterdam belooft u weer volop op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst. Met verschillende benaderingen van jonge kunst in uiteenlopende tentoonstellingsconcepten vormt Art Rotterdam steeds meer een alternatief op de grote internationale beurzen. Zo kunt u in Projections videokunst ervaren in een open en interactieve setting en toont het Mondriaan Fonds wederom de jongste talenten in de spectaculaire hal van het oude distributiecentrum van de tot werelderfgoed uitgeroepen Van Nellefabriek.

 

Dit jaar start Art Rotterdam met een nieuwe sectie voor non-profit spaces  en kunstenaarsinitiatieven. In de oude werkplaatsen van de fabriek presenteren zij een combinatie van video-, installatie- en performancekunst van opkomende kunstenaars. Een spannende aanvulling op wat Art Rotterdam biedt aan tentoonstellingen rond jonge kunst. Op het terrein van de Van Nellefabriek zijn nog meer inspirerende tentoonstellingen, waaronder de genomineerden voor de MK-Award, grote sculpturen bij DordtYart en kunst onder de € 1.500,- bij We Like Art.Tijdens Art Rotterdam bruist de stad weer met prachtige museale tentoonstellingen, sitefairs, open ateliers en pop-up shows. Tussen de Van Nellefabriek, het Museumkwartier en de Wilhelminapier rijden weer gratis pendelbussen zodat u het beste van wat Rotterdam te bieden heeft op cultureel gebied kunt ontdekken. Op deze website en op www.artrotterdamweek.com leest u er alles over.

TEFAF

Mecc, Maastricht

TEFAF Maastricht  is universally regarded as the world’s leading art fair, setting the standard for excellence in the art market. The Fair truly is an event not to be missed by collectors and museum representatives. Presenting 275 of the world’s leading galleries from 20 countries, TEFAF Maastricht is a continuously evolving showcase for the best works of art currently on the market. In addition to the traditional areas of Old Master Paintings and antique Works of Art, you can see and buy at TEFAF Maastricht a wide variety of Classical Modern and Contemporary Art, Photographs, as well as Jewellery, 20th Century Design and Works on Paper. TEFAF Maastricht is unequalled in its level of quality and in the methods it employs to establish and guarantee the authenticity of every painting and object on offer. Participating dealers are admitted only after a strict selection process. TEFAF Maastricht’s ground breaking vetting system involves no fewer than 175 international experts in 29 different categories, who examine every work of art in the Fair for quality, authenticity and condition, ensuring that you can buy with the greatest possible confidence.

ART BREDA

Chasséveld, Breda

In april is het tijd voor ART BREDA, de inspirerende beurs voor kunst, antiek en design in het zuiden van Nederland.

 

Op ART BREDA geniet u van kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst uit Nederland, België en Duitsland.

 

ART BREDA biedt een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer tonen topstukken uit hun collecties in een aantrekkelijke ambiance.
 

Daarnaast brengen 30 galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent.

 

De deelnemers zijn geselecteerd door commissies die garant staan voor professionaliteit en kwaliteit. Voorafgaande aan de opening van de beurs worden alle aangeboden objecten beoordeeld door deskundige keuringscommissies. Hierdoor is de koper er van verzekerd dat het werk volkomen authentiek en van de hoogste kwaliteit is.

ArtEindhoven

Klokgebouw Eindhoven

ArtEindhoven is in meerdere opzichten een unieke beurs. Het is een kunstbeurs met alleen maar schilderijen, en wel een heel breed scala aan schilderijen. Schilderijen van de Nederlandse en Belgische kunstenaars die hebben deelgenomen aan de verkiezing Schilderij van het jaar. Deze kunstenaars exposeren de werken die zij voor de verkiezing hebben ingediend, aangevuld met andere werken, waardoor u een goed beeld krijgt van het oeuvre van circa 80 beeldend kunstenaars. 

NOW Art Fair

Ahoy Rotterdam

In vervolg op de drie eerdere succesvolle edities van de NOW Art Fair, vindt dit jaar op 14 en 15 november de vierde editie plaats in Ahoy Rotterdam. Op de NOW Art Fair kunt u genieten van een breed scala aan kunstwerken en als u dat wilt, een toelichting van de kunstenaars zelf. 

De KunstRAI

Amsterdam RAI

De KunstRAI is een brede, nationale kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst: een publieksbeurs met ruim 60 deelnemers die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt.Culturetrip.com heeft de KunstRAI in 2014 uitgeroepen tot het tweede evenement van Amsterdam op het gebied van kunst en cultuur, na het Holland Festival. Zie: culturetrip.comRaw-Edge stands zorgen voor verrassing op de beurs en Solostands voor de nodige verdieping.Een selectiecommissie bestaande uit Piet de Jonge, oud (hoofd-)conservator van het Van Abbe Museum, Museum Kröller-Müller en Museum Boijmans Van Beuningen; Peter Fransman, Directeur Museum Het Domein in Sittard en Harry Tupan, Conservator Hedendaagse Kunst Drents Museum, beoordeelt de deelnemers op kwaliteit en professionaliteit. De legendarische grafisch ontwerper Anthon Beeke, die van 1994 t/m 2002 de bekende serie affiches voor de KunstRAI ontwierp, tekent sinds 2012 opnieuw voor het ontwerp. Elk jaar wordt het gezicht van een spraakmakend persoon in het affiche verwerkt.

Rotterdam International Art Fair

Rotterdam

De tweede editie van de Rotterdam International Art Fair is op 9-10 September 2016 in de Laurenskerk. De internationale kunstbeurs presenteert 150 exposanten vanuit de gehele wereld en maakt deel uit van het 24 uur Cultuur Festival.

 

Rotterdam Int'l Art Fair trekt onder andere galerijen aan, culturele instellingen, kunstcritici en natuurlijk veel verzamelaars. Tijdens de fair worden er meer dan 3.000 kunstwerken tentoongesteld voor de verkoop. Dit is dan ook een uitstekende gelegenheid om zich in een rijke collectie van de wereldwijde kunst te verwonderen als investeerder, dealer, bewonderaar of als koper, in de Laurenskerk.

Annual Dutch Art Fair (ADAF)

World Fashion Centre / Beursplaza, Amsterdam

De 6de editie van de Annual Dutch Art Fair vindt plaats op 23-25 september 2016 in het World Fashion Centre in Amsterdam. Verdeeld over ruim 3.400m2 presenteren ongeveer 200 professionele kunstenaars meer dan 1.700 kunstwerken aan duizenden bezoekers.

Art The Hague

Fokker Terminal, Den Haag

Art The Hague geeft een uitstekend inzicht in hedendaagse kunst. Maar er is meer. De kunstbeurs toont het internationale karakter van Den Haag, organiseert rondleidingen en tentoonstellingen en betrekt het bedrijfsleven bij moderne kunst. 

Glamour Art Fair (GAF)

Endemol Nederland, Amsterdam

GAF: De enige Nederlandse beurs die Moderne en Hedendaagse kunst combineert met fashion, design en juwelen. Een unieke Nederlandse beurs, een beurs die Moderne en Hedendaagse Kunst combineert met objecten die excelleren door uitmuntend vakmanschap. Dit bijzondere evenement is in 2014 gelanceerd in de MediArena Studio’s (Endemol) te Amsterdam, een locatie die Nederlands entrepreneurschap van wereldniveau uitstraalt. GAF 2015 zal wederom plaatsvinden op deze verfrissende locatie.

 

GAF is een niet te missen 4 daags evenement met allure en met als doel moderne en hedendaagse kunst van beginnende en gevestigde kunstenaars en fashion en design met elkaar te verbinden. De kracht van GAF ligt in het kwalitatief hoogwaardige aanbod die deze verbintenis weerspiegelt: de beste galeries en de mooiste objecten tezamen onder één dak op een unieke locatie in Amsterdam. GAF is een boetiekbeurs met een fijne intieme sfeer waar ruimte is voor echt contact en serieus zakendoen. Het is een futuristiche beurs met oog voor de toekomst. Met ‘Studio 1′ als setting is GAF aantrekkelijk voor alle generaties. De locatie is hip, laagdrempelig en behoudt daarbij tevens zijn luxe uitstraling. De beursvloer bruist van de activiteiten: er worden rondleidingen geboden aan de bezoeker door kunstexperts en voor de jeugdige bezoeker bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een educatief kunstprogramma. De beurs catering is kwalitatief goed, divers en betaalbaar. Kortom, GAF staat synoniem voor een inspirerende kunstzinnige beursbeleving en biedt Amsterdam een evenement dat toegankelijk is voor een breed publiek.

Excellent Wonen & Leven Beurs

Eindhoven, Maastricht, Rotterdam

Tijdens de Excellent Wonen & Leven Beurs kunt u – naast het bewonderen van het ruime aanbod op het gebied van wonen en lifestyle – genieten van verschillende activiteiten. In zowel Eindhoven, Maastricht en Rotterdam.

Dutch Design Week

Eindhoven

DDW viert de verbeeldingskracht met de vraag waarmee elke ontwerper en alle vernieuwing begint. De vraag van iedereen die gelooft dat alles beter, mooier of efficiënter kan, en in ieder probleem de uitdaging herkent.

9 dagen lang presenteert DDW op 100 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2400 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design.

Affordable Art Fair Amsterdam

Kromhouthal, Amsterdam

We hebben de beurs zo opgezet dat het enige wat jij hoeft te doen is verliefd te worden op kunst. Als je de onderstaande drie wonderlijk simpele vragen met een volmondig ‘ja’ kunt beantwoorden, ben je klaar om ART mee naar huis te nemen.

 

Wij geloven dat kunst een ieders leven verrijkt. Daarom organiseren wij laagdrempelige, inspirerende, educatieve en vooral ook leuke fairs. Ongeacht of je kunstverzamelaar bent of voor het eerst met kunst in aanraking komt, wij willen dat iedereen zich vrij voelt om door kunst geraakt te worden.

Nationale Kunstdagen

Ahoy Rotterdam

Op zaterdag 12 en zondag 13 november 2016 zullen de Nationale Kunstdagen voor de zevende keer plaatsvinden. U kunt dan weer genieten van honderden prachtige en hooggewaardeerde kunstwerken. Er zijn zowel abstracte en realistische schilderijen te bewonderen maar ook beelden van keramiek, hout en brons en sieraden, fotografie en grafiek zijn van diverse kunstenaars te zien en te koop. Deelname aan de Nationale Kunstdagen is namelijk alleen mogelijk door kunstenaars die tijdens de aan de Nationale Kunstdagen voorafgaande kunstbeurzen, -markten en -routes, het hoogst gewaardeerd zijn. De waardering gebeurt door de bezoekers en meerdere vakjury's.

PAN Amsterdam

Amsterdam RAI

PAN Amsterdam heeft een aanbod van 125 galeristen, antiquairs en kunsthandelaren met een assortiment van schilderijen, antiek, moderne en hedendaagse kunst tot sieraden, fotografie, designmeubelen en objecten uit oude en verre culturen. 

Meesterlijk - Design en Ambacht

Westergasfabriek, Amsterdam

Het event voor design, toegepaste kunst en food.

Object

Rotterdam

The fair is a platform for the latest limited editions and one-offs from well-known and upcoming designers working in different design disciplines and various materials. OBJECT is thé place where the cutting edge between design, crafts, fashion, architecture and art becomes evident and a must see for collectors, professionals and other design minded people.OBJECT 2015 welcomes you to the SS Rotterdam, the former flagship of the Holland America Line. Beautifully overlooking the river Maas and the skyline of the dynamic city of Rotterdam, the ship and fair offer you a unique experience. During four days OBJECT opens its doors to collectors, professionals and other design minded people.Land Rover is partnering with OBJECT and will present the Design Your Evoque challenge at the fair!

Please reload

KUNSTBOEKEN

AANBIEDINGEN

Anton Corbijn
€64,50
Het grote Gouden Eeuw boek
€49,95
Meesterwerk/Masterpiece: Jheronimus
€12,50
World press photo 2015
€25,-

TIJDSCHRIFT

AANBIEDINGEN

RESIDENCE
3 maanden voor €15,-
BEELDEN MAGAZINE
4 nummers voor €25,00
ELSEVIER
10 nummers voor €15,-
VTWONEN
1 jaar voor €59,95

© 2015 Art Nieuws