GALLERIES UITGELICHT

Galerie Meander

Gestart vanuit een grote betrokkenheid en passie voor de kunst is Antoinet van Gaal van galerie Meander sinds 1988 actief op het gebied van hedendaagse kunst. In de Liemerse hoofdstad vertaalt zij haar passie voor kunst in een eigen galerie. De expositieruimte van Meander besloeg toen twee kamers, ruim 26 jaar later is dat uitgegroeid tot 7 ruimtes verdeeld over 2 verdiepingen en in 1990 uitgebreid met een kunstuitleen.

 

In die jaren hebben er talloze exposities plaatsgevonden van zowel startende als gerenommeerde beroeps beeldende kunstenaars, van wie er een aantal blijvend aan de galerie verbonden zijn. Zij laten regelmatig hun nieuwe werken zien. 

 

Waar komt toch die drang vandaan om een galerie voor hedendaagse kunst en kunstuitleen te beginnen? Het antwoord op die vraag is makkelijk te vinden in de visie en het beleid dat gevoerd wordt door de galeriehouder. ‘Kunst hoeft niet elitair, ontoegankelijk en niet onbetaalbaar te zijn!’ en dat is dan ook meteen de drijfveer in een notendop.

 

Zowel het expositiebeleid als het beleid van de kunstuitleen toont de voorkeur voor diversiteit, van een realistisch stilleven tot abstract werk, van bronsplastiek tot keramiek. In de kunstuitleencollectie bevinden zich ruim 3000 werken van 200 verschillende binnen- en buitenlandse kunstenaars.

 

Een persoonlijke benadering naar zowel particulier, bedrijf en kunstenaars staat hoog in het vaandel bij galerie Meander. De belangen van beide dienen zo goed mogelijk op elkaar te worden afgestemd. De kunstenaars worden allemaal persoonlijk bezocht op hun atelier en

met vele is er een band opgebouwd waarbij visie, professionaliteit en vertrouwen een belangrijke rol speelt.

 

In 2013, in het kader van het 25 jarig jubileum, heeft de galerie kosteloos een educatief kunstprogramma voor basisscholen aangeboden. Leerlingen kunnen op die manier kennis maken met kunst, onder het thema 'Kunst beleven'. Het programma wordt in overleg met de school samengesteld. Er is een gratis kunstuitleenabonnement voor de scholen aan gekoppeld. De leerlingen kunnen zo gezamenlijk een werk uit de galerie uitzoeken, dat vervolgens een tijd in de school komt te hangen.

 

De galerie heeft werken van o.a. Borowski, Dario Bosa, Saskia Bremer, Katrien Caymax, Astrid Engels, Marjolijn van Ginkel, Petra Hartman, Rob van Hoek, Hans Innemee, Martha Jedrysko,  Katarzyna Karbownik, Gerrie Koopman, Geert lemmers, Magda Luttikhuizen,  Marjan Nagtegaal, Peter Meijer, Jan Moerbeek, Julia Ninio, Vincent van Ojen, Anneke Peereboom, Marcel Schellekens, Helen Sieger, Heleen van der Tuin, Peter Wever, Louise de Winter.

Openingstijden: vr. t/m zo. 13.00 – 17.00 uur en na afspraak. 1e zondag van de maand gesloten.

Straat: Arnhemseweg 4

Postcode: 6901 DW

Plaats: Zevenaar 

Telefoon: 0316-331855 & 06-50560603 

 

E-mail: www.galeriemeander.nl 

Website: info@galeriemeander.nl

Galerie Wildevuur

Pascalle Verhees en Philip Wildevuur.
 In het dagelijks leven niet alleen partners maar ook Partners in Art.

 

Twee gepassioneerde kunstliefhebbers en gedreven galeriehouders.

Sedert 1992 runnen zij galerie Wildevuur, samen met een enthousiast team van acht vaste medewerkers. Het landgoed, waar de galerie is gevestigd, is in de afgelopen jaren grondig en op authentieke wijze door hen gerestaureerd en uitgegroeid tot een waar kunstparadijs. De galerie is een begrip en geldt als toonaangevend op het gebied van hedendaagse figuratieve kunst.

 

Pascalle en Philip hebben er bewust voor gekozen om met een selecte groep kunstenaars, gerenommeerd en aanstormend talent, een duurzame samenwerking op te bouwen. Dit om het werk van een kunstenaar optimaal te kunnen presenteren én kwaliteit, continuïteit en verdieping te waarborgen. Deze verfijning is voelbaar aanwezig in de vele activiteiten die zij ondernemen, zoals:

  • maandelijks wisselende tentoonstellingen in de galerie

  • externe tentoonstellingen in samenwerking met musea en collega-instellingen

  • organiseren van atelierbezoeken, demonstraties, workshops, lezingen etc.

  • uitgeven van kunstboeken

  • advies en begeleiding bij het samenstellen en beheren van kunstcollecties

  • advies en begeleiding bij het vervaardigen van kunstwerken in opdracht

  • restauratie, en/of advies inzake de restauratie, van kunstwerken 

 

Inherent aan hun persoonlijkheid staan bij Philip en Pascalle, naast de kwaliteit van hun aanbod, ook gastvrijheid, vertrouwen en service naar u als gast toe hoog in het vaandel. Zij zien er dan ook naar uit u als gast te mogen verwelkomen!

 

Openingstijden: vrijdag, zaterdag, zondag en op afspraak

Straat: Zwiggelterweg 4

Postcode: 9414 TN

Plaats: HOOGHALEN

Telefoon: 0593-592411

 

E-mail: galerie@wildevuur.nl

Website: http://www.wildevuur.nl/

Galerie Mark Peet Visser

Mark Peet Visser Gallery is een internationaal opererende galerie voor hedendaagse kunst. Sinds 1992 zijn we een vertrouwd adres voor kunstliefhebbers, en met 600m2 aan expositieoppervlakte een van de grootste galeries van Nederland. We hebben alle ruimte voor groot talent: kunstenaars die de top vormen binnen hun genre en wiens werk ons persoonlijk aanspreekt. Als galerie  voelen we ons betrokken bij kunstenaars én klanten, en brengen beide groepen graag bij elkaar. Veel klanten zijn met ons meegegroeid en ervaren dagelijks hoezeer beeldende kunst hun leven verrijkt. We organiseren circa zeven solo-exposities per jaar met daarnaast een doorlopende tentoonstelling met recent werk van de vaste kunstenaars. Sinds 2013 zitten we in een prachtig nieuw onderkomen in ’s-Hertogenbosch. Met mooi zicht op binnenstad en natuur, en goed bereikbaar.  Naastgelegen restaurant Noble biedt de prettige mogelijkheid om kunst en gastronomie te combineren.

 

 

Art consultancy

De laatste jaren heeft investeren in kunst een enorme vlucht genomen. Gebleken is dat dit een goede investering kan zijn over een langere periode. Daarnaast levert een schilderij of sculptuur in huis of op kantoor een esthetisch rendement op. Juist dit emotionele dividend wordt door onze klanten zeer gewaardeerd. Voor de opbouw van uw collectie kan Mark Peet Visser Art Consultancy u uitstekend van dienst zijn. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u adviseren en assisteren bij het verwerven en plaatsen van kunstobjecten in uw eigen huis, tuin of bedrijf. 

Openingstijden: Donderdag 12.00 - 18.00 uur, Vrijdag t/m zondag 12.00 - 19.30 uur (en op afspraak)

Straat: Bastion Vught 35 

Postcode: 5211 CZ

Plaats: 's-Hertogenbosch

Telefoon: +31 (0)73 61 25 774
 

E-mail: info@markpeetvisser.com

Website: http://markpeetvisser.com/

Galerie De Twee Pauwen

De Twee Pauwen presenteert hoogwaardige, figuratieve, hedendaagse kunst. De nadruk ligt op kunstenaars die hun technisch kunnen inzetten om een eigen, visionaire wereld te creëren. De galerie vertegenwoordigt verschillende Nederlandse schilders en beeldhouwers van naam, alsmede gerenommeerde kunstenaars uit Rusland, Wit-Rusland, Frankrijk, Italië en België.

 

 

 

 

De Twee Pauwen is gevestigd in het historisch centrum van Den Haag. Den Haag is de residentie van de koninklijke familie, de Nederlandse regering, vele buitenlandse ambassades en het Internationale Hof van Justitie. Een bezoek aan deze ‘koninklijke' stad is in meer opzichten de moeite waard. Behalve het Vredespaleis en het Koninklijk Paleis zijn er enkele wereldberoemde musea gevestigd.

 

 

 

 

De galerie mag bogen op een duurzame samenwerking met eigen kunstenaars en een grondige kennis van het hedendaagse kunstaanbod. Op basis daarvan adviseert en assisteert de galerie de particuliere verzamelaar bij het verwerven en plaatsen van waardevolle kunstobjecten in eigen huis-, kantoor- en tuinomgeving.

Openingstijden: woensdag - zaterdag 11:00 - 17:00 uur, zondag 13:00 - 17:00 uur

Straat: Oranjestraat 1/Noordeinde

Postcode: 2514 JB

Plaats: Den Haag

Telefoon: 070-39 25 443

 

E-mail: info@detweepauwen.nl

Website: http://www.detweepauwen.nl/

Galerie Monulet

 

 

Galerie Montulet, gevestigd in een prachtig rijksmonument in de binnenstad van Gouda, is gespecialiseerd in hedendaagse realistische fijnschilderkunst en sculpturen in brons en keramiek van een groot aantal kunstenaars uit binnen- en buitenland. Daarnaast exposeert de galerie de sieraden van meer dan 35 goudsmeden. De kunstenaars en goudsmeden passen diverse technieken en materialen toe. Gecombineerd met de persoonlijke visie van iedere afzonderlijke kunstenaar leidt dit tot een voor elke kunstenaar unieke stijl. Op deze wijze is de diversiteit en de voortdurende vernieuwing in de doorlopende expositie van de galerie gewaarborgd.

 

 

 

De galerie verhuurt de expositieruimtes ook voor speciale evenementen zoals lezingen, bijeenkomsten, recepties, borrels en concerten. Met de bouw van het gloednieuwe “Glaspaleis” aan de achterzijde wordt het huidige expositieoppervlak verdrievoudigd en worden evenementen voor meerdere honderden bezoekers tegelijk mogelijk. Doordat de verschillende galerieruimtes afzonderlijk van elkaar gebruikt kunnen worden blijven ook kleinere bijeenkomsten heel goed mogelijk. Informeert u naar de mogelijkheden.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12:00-18:00 uur (buiten deze uren op afspraak)

Straat: Hoge Gouwe 115

Postcode: 2801 LD

Plaats: Gouda                                                  

Telefoon: 0182-338239

 

E-mail: info@galeriemontulet.nl

Website: http://www.galeriemontulet.nl/

Galerie Het Cleyne Huys

 

 

 

 

Galerie Het Cleyne Huys richt zich op hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst. De galerie vertegenwoordigt een aantal Nederlandse en buitenlandse kunstenaars, van wie regelmatig exposities worden gehouden. Achter de galerie bevindt zich de circa 1.000 m2 grote beeldentuin, grenzend aan de Paleistuin en Koninklijke stallen. In deze tuin bevindt zich de Studio die voor exposities en kleine ontvangsten wordt gebruikt.

 

 

 

 

De galerie heeft tevens een lijstenmakerij. Onze specialiteit: het grote aanbod van handgemaakte lijsten van Gehring Heijdenrijk en Italiaanse handgemaakte lijsten. Daarnaast is er een ruime selectie staaflijsten waar u uit kunt kiezen.

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:30 en op afspraak

Straat: Noordeinde 154

Postcode: 2514 GR

Plaats: Den Haag

Telefoon: +31 (0)70 3643556

 

E-mail: info@hetcleynehuys.nl

Website: http://www.hetcleynehuys.nl

Galerie Oocker

 

Jos van de Kerkhof heeft zijn passie voor kunst in 1986 omgezet in het oprichten van zijn eigen galerie: "Galerie Oocker".

 

 


Hij zoekt kunstenaars die de gave van creëren hebben en de gedrevenheid om een eigen stijl te ontwikkelen. Ook selecteert hij op originaliteit en vaardigheid, wat terug te zien is in kunstwerken die zich onderscheiden door hun tijdloze karakter. Alleen daardoor ontstaat in zijn ogen echte kunstbeleving. Daarnaast is Jos ervan overtuigd dat een kunstwerk een positieve uitstraling dient te hebben, zodat het bij kan dragen aan een omgeving waar men zich thuis voelt.

 

 


Door dit alles is Galerie Oocker een galerie die een uitgelezen, tijdloze collectie exposeert, één die blijft boeien. En niet zonder succes, want in de loop der jaren heeft Galerie Oocker een trouwe vaste klantenkring opgebouwd, die de visie en het advies van Jos en zijn vrouw Marlies naar waarde schatten.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13 - 17 uur en na afspraak

Straat: Botermarkt 17

Plaats: Heusden a/d Maas

Telefoon: 0416-662239

 

Website: http://www.oocker.nl/

Please reload

© 2015 Art Nieuws