FRANS ROMEIJNSEN

Geboren te Terneuzen 1944

 

Opleiding: De hand van mijn vader,die ook schilderde, waardoor ik als kleuter al kraste en kleurde op alles wat papier was. Tijdens het opgroeien alleen gewerkt met aquarel en pastel, als ik dat onder de knie had was de rest , dus olieverf geen probleem meer.

Weer veel later gewerkt met Frans Corsius, een nazaat van de Haagse school, wat in het gebruik van de kleuren is terug te vinden.

 

Onderwerpen: Wat in het moois van de schepping , of het nu groot of klein is, is terug te vinden, wordt in mijn hoofd geprojecteerd en daarna zichtbaar gemaakt op doek, vooral zeeen en luchten spelen hierbij een hoofdrol.

 

Techniek: Olieverf, nat in nat, waarbij behalve penseel ook met mes kan worden gewerkt, dit alles vind je terug in onze galerie waar ik les geef aan een grote groep cursisten.

RODAN, de naam waarmee ik mijn schilderijen onderteken is voortgekomen uit het feit dat de schilderijen van mijn vader in een hoekje de naam MAXIM hadden gekregen, Hij had een hekel aan grote ondertekeningen, niet de naam, maar het schilderij moest het doen…., Toen ik 15 jaar was , het grafisch vak inging was ik op zoek naar een naam voor mij die daar recht aan deed, Frans Daniel Romeijnsen, wat is daar van te maken, het werd RODAN , Ro van Romeijnsen en Dan van Daniel.

 

© 2015 Art Nieuws