CARRY VAN DELFT

Carry van Delft – Lyrisch Abstracte Kunst
Carry van Delft (Rotterdam 1949) stamt uit een kunstzinnig en muzikaal gezin. Zij schildert natuurtaferelen en landschappen waarin zij de relatie tussen werkelijkheid en verbeelding aftast. Scenes die de kijker leidt naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer.Men ziet geen concrete voorstelling maar ontmoet de verwondering en ervaring van de schilder zelf als essentie van het kunstwerk.

 

Het landschappelijk werk verbeeldt  het continue veranderende beeld van de natuur, met daarin het spel tussen licht, lucht en horizon en is bedoeld om de kijker een kans te geven te dwalen door momenten van de tijd en plekken die al eerder zijn bezocht.
 

Binnen de composities Bloem Abstracten in tegenstelling vaak kleurrijk en energiek,
worden details van de realiteit op een eigentijdse expressionistische manier weergegeven. Door haar gebruik van vorm, kleur en compositie creëert zij haar eigen werkelijkheid. 

 

De kunstenaar werkt afwisselend in Nederland en Midden-Frankrijk. Haar werk is op veel plekken in Nederland, Europa maar ook daarbuiten tentoongesteld: in galeries, kunstruimten en op gerenommeerde internationale beurzen. Werken bevinden zich in collectie kunstuitleen; bij bedrijven en particulieren, o.a. in Nederland, Frankrijk, België, Italië, Duitsland en Australië.
Zij is lid van de BBK (beroepsvereniging voor Beeldend Kunstenaars). 

 

© 2015 Art Nieuws